Alüminyum döküm, demir ve çelikten sonra en çok kullanılan döküm yöntemidir. Alüminyum döküm, müşterinin isteğine göre çeşitli alaşımlarla birlikte dökülebilir. Alüminyum-Silis alaşımı en çok kullanılan alaşımlardandır. Alüminyum döküm yönteminin birçok alanda kullanılmasının sebeplerinden biri de alüminyum elementinin birçok özelliğinin olmasıdır. Hafif olması, korozyana dayanıklı olması, kolay şekillendirilebilir olması, dayanıklı ve geri dönüştürebilir olması, yüksek iletkenliğe sahip olması gibi birçok özelliği nedeniyle tercih edilmektedir.
Alüminyum döküm, her ne kadar dökümü zor olan bir malzeme olsa da hafif ve dayanımı yüksek olmasından dolayı birçok sektörde tercih edilen bir malzemedir. Bu sektörlerden en büyüğü ve en çok kullanım alanına sahip olanı da otomotiv sektörüdür. Bunun yanı sıra el aletlerinden çim biçme makinelerine kadar binlerce kullanım alanı vardır.
Ankara Alüminyum döküm parça üretimi için alüminyum kokil kalıba döküm, alüminyum metal enjeksiyon kalıba döküm, alüminyum kum kalıba döküm en çok kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler üretilecek alüminyum parçanın fizyolojik özellikleri, şekli, kalitesi ve üretim miktarına bakılarak tercih edilmektedir. Örneğin; kaliteli bir alüminyum parçasının dökümü için alüminyum kokil kalıba döküm yöntemi, çok sayıda alüminyum parça dökümü için alüminyum enjeksiyon kalıba döküm yöntemi ya da çok karmaşık şekilli alüminyum parçaların üretimi için alüminyum kum kalıba döküm yöntemi tercih edilmektedir. Üretilecek olan alüminyum parçada istenilen özellikler döküm tipini seçiminde rol oynar.
- Doğru, tanımlanmış, pürüzsüz ve dokulu yüzeyli metal parçalar üreten bir üretim süreci
- Yüksek basınçlı sistemler sayesinde erimiş metalleri bir kalıp formuna zorlayarak gerçekleştirilir
- Korozyona dayanıklı
- Yüksek iletkenlik
- İyi bir sertlik ve mukavemet / ağırlık oranına sahip olun
- Hızlı üretime dayalı
- Yüksek hacimli döküm parçalarının çok hızlı bir şekilde üretilmesini sağlar
- Alternatif döküm işlemlerinden daha uygun maliyetlidir